Добрата новина днес: Изписват до края на седмицата момченцето, ударено от мълния на плажа в Бургас

0

8-годишното момче, което беше поразено от мълния на централния плаж в Бургас, вече е изведено от Отделението по реанимация и анестезиология и се възстановява. Детето вече е контактно.

Инцидентът стана миналата седмица, когато семейство се отправя към заведение, за да потърси подслон от бурята, но преди да стигне, едното от двете им деца е поразено от мълнията. Няколко дни лекарите от УМБАЛ-Бургас се борят за живота на детето.

Детето е изключително добре, възстановява се в Първа хирургия на болницата, имаме щастлива развръзка. Подробности за самия инцидент не знам, има входно-изходно отвърстие по тялото си. За щастие, процентът изгаряния е малък и колегите успешно ги третират, обясни по bTV д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБаЛ Бургас.

По думите му поредица от щастливи събития е довела до успешна развръзка. На първо място е адекватната реакция на родителите, обясни той.

Те са предприели необходимите реанимационни действия, защото имаме изключително кратък критичен момент, в който, ако до мозъка не достига кръв, загива след петата минута. Изключително добре са се случили нещата. Въпреки че беше докарано в клинична смърт, с адекватната реакция и реанимационни действия и в болницата сърдечният ритъм беше възстановен. Детето веднага беше интубирано, обдишано от апарат. С медикаменти се възстанови сърдечният ритъм, каза д-р Тодоров.

Той е разговарял с него и родителите му. „Изключително жизнено и позитивно дете, питаше кога ще го изпишем, за да отидат да играят футбол“, коментира лекарят.

Очаква се момчето да бъде изписано в края на седмицата с препоръки за домашно лечение.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.