Домът на Елвис отива на търг!

0

Историческият дом на Елвис Пресли в Грейсленд отива на търг и може да бъде продаден тази седмица, ако обжалванията на членовете на семейството не успеят.

Имотът и заобикалящата го земя трябва да бъдат продадени на търг на предложилия най-висока цена в съда на окръг Шелби в Мемфис, Тенеси, на 23 май.

Отиването на търг обаче се оспорва от внучката на Пресли – актрисата Райли Киоу, която твърди, че компанията, която ще пусне къщата на търга не е имала право да го прави.

Компанията обаче отвръща на удара, като твърди, че майката на Райли – Лиза Мари Пресли, взела заем от 3,8 милиона долара, използвайки имота като обезпечение през 2018 г.

Лиза Мари подписала договор, за да обезпечи заема през същата година, но тя никога не е изплатила дълга преди смъртта си на 54-годишна възраст миналата година.

Междувременно Киоу твърди, че заемът е фалшив, като настоява, че майка ѝ не го в взимала.

„Тези документи са измамни“, се казва в съдебния иск на Киоу, заведен на 15 май в съда на окръг Шелби.

Тя продължава да твърди, че подписите върху акта са фалшиви и отива дори по-далеч, за да твърди, че компанията, от която е взет заема (Naussany Investments) не е реално дружество.

В делото тя твърди, че нотариусът, участващ в акта, е отрекъл да е проверил подписа на Лиза Мари или дори да се е срещал с нея.

Временна ограничителна заповед за спиране на продажбата беше издадена от съда в понеделник, а изслушването за разпореждане е насрочено за сряда.

Пресли се премества в Грейсланд със семейството си през 1957 г. в пика на кариерата си.

Мегазвездата купи имението за 102 500 долара през същата година, когато записа любимите на феновете хитове Blue Christmas и All Shook Up.

Предполага се, че дъщеря му Лиза Мари е наследила Грейсланд след смъртта на Елвис през 1977 г.

До 1982 г. тя е помогнала за превръщането му в музей и туристическа дестинация.

Миналата година имотът беше обявен за най-популярния музей в Съединените щати.

Лиза Мари почина в дома си в Калифорния на 12 януари 2023 г. Тя беше откарана по спешност в болницата, където часове по-късно беше обявена за мъртва.

По-късен доклад от аутопсията установи, че звездата е починала от усложнения, дължащи се на запушване на тънките черва.

В доклада се казва, че малко количество оксикодон, опиоид, е открито в нейната система, което се приписва на валидна рецепта, която е получила след козметична операция преди няколко месеца.

Лиза Мари беше погребана в Грейсланд до сина си Бенджамин Киоу, който почина на 27-годишна възраст от самоубийство през 2020 г.

И двамата са погребани в медитационната градина на имота.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.