Доведеният брат на Елвис Пресли се отрече от твърденията си, че Кралят се е самоубил

0

Дейвид Стенли – доведеният брат на Елвис Пресли, се извини за твърдението, че покойният певец се е самоубил, съобщи сп. „Пийпъл“.

Вчера в социалните мрежи Стенли се извини за коментара си, направен в новата документална поредица на Амазон „Жените на Елвис“, с който обвини Пресли в самоубийство заради чувство на вина от предполагаемите му връзки с непълнолетни момичета преди смъртта му през 1977 г.

„Съжалявам за унизителните коментари, които направих в документален филм за Елвис, заснет миналата година“, написа Стенли. „Твърденията ми не могат да бъдат оправдани и напълно разбирам защо сте ядосани. Обичам и винаги ще обичам Елвис и това да съм част от семейството му. Той е повече от достоен за любовта, която изпитвате към него. Той ви обичаше. Обичам ви и единственото, което мога да ви помоля, е да ми простите за безотговорните ми действия.“

Според в. „Айриш мирър“ в „Жените на Елвис“ Стенли заявява, че Елвиссе е чувствал толкова виновен за връзките си с непълнолетни момичета, че „просто не е можел да продължи“ и се е страхувал от публично унижение.

„Неговото предпочитание към 15 и 16-годишни млади момичета ме отврати“, казва доведеният брат на певеца в поредицата според в. „Айриш мирър“. „Казах му, че е чудо, че не са го арестували. Той се размина с неща, с които повечето хора не успяха, заради парите, успеха, славата и властта, харизмата и магнетизма си. Той предумишлено взе лекарствата, които го убиха.“

Преди това официално извинение Стенли беше заявил чрез вече изтрита публикация във Фейсбук, че никога не е правил подобни коментари, съобщи в. „Ню Йорк пост“.

Стенли, който е работил като бодигард по време на турнетата на Пресли, е автор на мемоари, разказващи за времето, прекарано заедно с певеца, озаглавени „Моят брат Елвис: Последните години“. В изданието той пише, че работата му е била като тази на „детски гледач“. „Чувствах се по-скоро като помощник в старчески дом“, твърди той.

„Не успях да разбера напълно какво се случва и не можех да се меря с Елвис с оглед на неговите проблеми с пристрастяването. Наивно вярвах, че Елвис може да се справи с всичко – дори да преодолее пристрастяването към лекарства“, каза Стенли за сп. „Пийпъл“ през 1989 г.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.