Дядото на Васил Драганов бил пилотът на Тодор Живков

0

„Дядо ми Васил Драганов беше втори пилот на Тодор Живков и загина в самолетната катастрофа на 21 декември 1971 г. Сега ще правим филм за неговото геройство.

В катастрофата умират повече от 30 човека
В катастрофата умират повече от 30 човека

Той изнася над 10 обгорели тела на хора при самолетната катастрофа, в която загива Паша Христова, и накрая самият той е изгорял жив“. Това споделя актьорът Васил Драганов, който носи неговото име.

Янка Рупкина, народна певица:
Самолетът ни е бил сменен!

„С покойния син на Паша Христова – Милен Иванов, сме си говорили на тази тема, аз не съм се отказал от идеята. Дори сме коментирали и с продуцентите от „Дрийм тийм“ – Любо Нейков и Евтим Милошев, да направим филм с живия свидетел – Янка Рупкина. Би могло да се получи нещо доста добро – по действителен случай.Защото дядо ми го заслужава. Всички знаем, че преди години България е правила черни курсове за пренасяне на оръжие в Третия свят под прикритието на Гражданската авиация. Според една от хипотезите даже аварията е причинена съзнателно от военни, за да не може дядо ми да проговори пред Тодор Живков. Той е бил герой не само за мен, но и за хората, оцелели след катастрофата“, казва Васко.

Според актьора пилотът Васил Драганов трябвало да бъде ликвидиран от мафия генерали. Това не е окончателно потвърдено, но всички преразкази на очевидци водят до този извод. „Има официални коментари по този въпрос, но ние, тези, които сме живи и сме слушали разкази на кой ли не в историята, оставаме с горчивия вкус, че може всички 30 загинали човека и 6-членният екипаж да са станали курбан на мръсен заговор“, смята Драганов.

В Народния театър Драганов е звезда
В Народния театър Драганов е звезда

По бащина линия и чичото на Васко – Огнян Драганов, също е пилот. „Аз самият също съм бил стюард, но за малко, работил съм и като охранител“, връща лентата назад Васко.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.