Джо Байдън заведе Джил на кино

0

Президентът на САЩ Джо Байдън заведе първата дама Джил Байдън да гледат филма „Опенхаймер“. Двамата прекарват лятната си ваканция в Делауер, предаде БТА.

Според Асошиейтед прес семейство Байдън са вечеряли в ресторант „Матс фиш кепм“ в Люис, преди да посетят ранна прожекция на тричасовия филм за живота на двигателя на Проекта „Манхатън“ Робърт Опенхаймер. Президентът и първата дама са предпочели „Опенхаймер“ пред още по-популярния от него блокбъстър „Барби“, който се представя по същото време в кино „Мидуей“.

Бокс-офис класацията на Северна Америка през уикенда надмина триста милиона щатски долара, което е четвъртата най-висока стойност в историята на класацията. „Барби“ отчете 162 милиона долара приходи на северноамериканския пазар, най-добър резултат за премиера за годината. „Опенхаймер“ на „Юнивърсъл“ регистрира приходи от 82,4 милиона щатски долара.

Продукцията на Кристофър Нолан разказва историята на учения, променил хода на човешката история, направлявайки проекта за разработването на първата атомна бомба.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.