Джон Малкович получи голямата награда на чуждестранната преса в Италия

0

Джон Малкович получи голямата награда на Асоциацията на чуждите журналисти в Италия за ангажираността си като актьор, режисьор, продуцент и за връзките си с Апенините. На церемония в красивия парк на вила „Масимо” в Рим наградата му беше връчена от актьора Маурицио Ломбарди, с когото играе заедно в „Новият папа” на Паоло Сорентино. Малкович е здраво свързан с Италия,където в момента играе и в спектакъла „В самотата на памуковите полета” от Бернар-Мари Колтес в рамките на театралния фестивал на област Кампания. Спектакълът е на сцената на театър „Политеама” в Неапол на 8 и 9 юли. Малкович игра в същия спектакъл и в София през февруари. 

Малкович с италиански майстори на сладолед Снимка: Виолина Христова
Малкович с италиански майстори на сладолед Снимка: Виолина Христова

70-годишният актьор е здраво свързан с Италия и заради съпругата си Николета Пейран, която среща през 1989 г. в Рим. От тогава двамата повече не се разделят. Имат и две деца. Николета е родена и израсла в Пиемонт, учила е източни науки и работи като помощник-режисьор, когато среща мъжа си. Това става по време на снимките на „Чай в пустинята” на Бернардо Бертолучи. Малкович живее дълго време с жена си в римския квартал „Трастевере”. 

По времето, когато среща сегашната си съпруга, Малкович вече е прекратил връзката си с Мишел Пфайфър, с която играе в „Опасни връзки” и заради която се развежда с бившата си жена Глен Хедли.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.