Джони Деп се разрева в Кан (снимка)

0

Актьорът Джони Деп, който преживя тежки дела с бившата си съпруга Амбър Хърд и реално беше скъсал с киното за дълго време, се разплака на откриването на фестивала в Кан.

Филмът, в който играе Луи XV, краля на Франция от септември 1715 г. до смъртта му през 1774 г., „Жана дю Бари“ на режисьорката Майвен даде старт на прочутия кино форум на Лазурния бряг. Майвен е и в главната роля, на Жана – жена от работническата класа, която „използва своята интелигентност и привлекателност, за да изкачи стъпалата на социалната стълбица едно по едно“. В крайна сметка тя „се превръща във фаворитка на крал Луи XV, който, без да знае за статута й на куртизанка,“ си възвръща апетита за живот, съобщава „Variety“.

След прожекцията филмът получи 7-минутни овации от публиката, които, според клип от прожекцията, споделен от „Variety“, накараха 59-годишния Деп да плаче. Видео от емоционалния момент можете да видите ТУК.

Въпреки че филмът все още няма премиерна дата в САЩ, премиерата му на фестивала се случва почти една година след съдебната сага с бившата му жена Амбър Хърд. Тълпата крещяла „Джони!“, а Деп, с лилави слънчеви очила, раздал автографи и се върнал обратно под светлината на прожекторите по червения килим. 

Запитан за избора на откриващия филм на фестивала в Кан, директорът Тиери Фремо подчерта, че се е интересувал от Деп „като актьор“. Той каза, че не е следил нашумялата съдебна сага между Деп и бившата му съпруга – актрисата Амбър Хърд, отправяли си взаимни обвинения в домашно насилие и клевети. Джони Деп в крайна сметка спечели делото за клевета в САЩ, а актрисата стана обект на нападки в социалните мрежи.

Няколко женски организации изразиха тревогата си във вторник от участието на холивудската звезда, а групата „Osez le Feminisme!“ дори призова за бойкот на фестивала. Според нейни представители киното „възхвалява агресорите“.

„Усещането за безнаказаност, което се поражда (от избора на филма на Майвен с Деп за откриването), е смразяващо“, заявиха още няколко организации, сред които „50/50“, „Женската филмова лаборатория“ и „1000 лица“, предава БТА.

Общо 123 френски актьори и актриси, сред които Жюли Гайе и Лор Калами, в статия във вестник „Либерасион“ разкритикуваха кинофестивала в Кан, който разстила „червения килим за мъже и жени, които насилват“, по отношение на Джони Деп и Майвен. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.