Един от легендарните ни актьори изригна: Ще съдя България за милиони евро!

0

Хора с увреждания все още не са получавали пенсиите си за инвалидност, след като в края на януари бяха приети промени в закона, уреждащ техните права. Сред тях е и легендарният български актьор Георги Стайков.

„Имам ТЕЛК решение от 20 януари 2020 г., което продължава три години. Все едно, че през тези три години ще ми поникнат нови крака. Имам и ново решение от 6 февруари 2023 г. Би трябвало да съм си получил парите, но не съм. И питам защо”, каза той в сутрешния блок на Нова тв.

Стайков е категоричен, че ако не получи полагаемите си пари по ТЕЛК, ще съди България, защото твърди, че няма друг избор. „Ако до 7 март 2023 г. аз не получа тези пари, Бог да прости тази държава. Ще има да ми плаща с лихви, защото ще я осъдя за милиони евро”, подчерта актьорът.  

Заради това, че не взима инвалидната си пенсия, той разчита на познати и приятели. „Второто решение гласи, че вече имам нужда и от чужда помощ. Ако разчитам само на 604 лв., не се живее, умира се прав. Не съм обаче само аз в това състояние”, коментира Стайков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.