Екзекутираха дилър заради 1 кило марихуана

0

Сингапур изпълни смъртна присъда срещу мъж, който е осъден за трафик на един килограм канабис, предаде Ройтерс.

46-годишният Тангараджу Супиах е осъден за подбудителство за трафик на около 1 кг канабис през 2013 година. Това е два пъти повече от прага за смъртно наказание в Сингапур, където има много строги закони за разпространението на наркотици.

Супиах е бил обесен, след като президентът е отхвърлил молбите за помилване.

Британският милиардер Ричард Брансън, известен противник на смъртното наказание, заяви, че присъдата срещу Супиах не отговаря на никакви стандарти. Когато Супиах е бил арестуван, той не е бил близо до наркотиците, за които е бил осъден.

В отговор на това правителството заяви, че Брансън разпространява лъжи и не уважава съдебната система на страната. Съдилищата са прекарали повече от три години в разглеждане на делото и твърденията на Брансън са „очевидно неверни“, се казва в позицията на сингапурските власти

Службата на ООН за правата на човека също призова Сингапур да не пристъпва към екзекуция и да „наложи официален мораториум върху екзекуциите за престъпления, свързани с наркотици“

Миналата година Сингапур екзекутира 11 души като твърди, че смъртната присъда е ефективно възпиращо средство срещу наркотиците и че по-голяма част от населението подкрепя тази политика.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.