Елизабет II смятала, че Хари е „погълнат“ от любовта си към Меган

0

Покойната кралица Елизабет Втора е смятала, че внукът й принц Хари е „толкова погълнат“ от любовта си към Меган, че това „замъглява преценката му“, става ясно от нова книга, цитирана от Пи Ай мидиа/ДПА.

Кралицата също така наредила библиотеката в имението Сандрингам да бъде проверена за подслушвателни устройства през 2020 г. преди кризисната среща за „Мегкзит“ – тя е била доста загрижена за опазването на личния живот при решаващия разговор с Хари, твърди авторът на книгата Робърт Джобсън.

В „Нашият крал“ („Our King“), разпространена с вестник „Дейли мейл“ вчера, журналистът разкрива как принцесата на Уелс – Кейт, е смятала за „почти непоносима“ съвместна разходка с Хари и Меган след смъртта на кралицата. Пред високопоставен служител в кралския двор тя казала, че публичната демонстрация на единство „е едно от най-трудните неща, които някога трябваше да направя“, тъй като двете семейства не са в добри отношения.

Уилям, Кейт, Меган и Хари поздравиха хора, събрали се пред замъка Уиндзор два дни след смъртта на Елизабет Втора през септември миналата година.

Разривът между братята и скандалното интервю на херцозите на Съсекс пред Опра Уинфри с обвиненията в расизъм срещу неназована кралска особа, както и твърденията, че Меган не получила помощ и Кейт е разплакала съпругата на Хари, предизвикаха смут в месеците и годините преди смъртта на кралицата.

Чарлз – тогавашният принц на Уелс, и Уилям решиха, че не могат да рискуват да останат отново насаме с Хари след интервюто пред Опра през март 2021 г., пише Джобсън.

Преди това Чарлз спрял да приема обажданията на по-малкия си син, а когато херцозите на Съсекс се преместиха в Калифорния, Хари го ругаел и многократно искал пари, сочат още твърденията. 

Покойната кралица Елизабет Втора, силно привързана към внука си Хари, била уморена от неговите изблици и от „изпълнените с напрежение разговори между Хари и брат му, които понякога се водели в нейно присъствие“, казва авторът.

Според Джобсън, след като Хари и Меган започнали публично да критикуват монархията и членовете на семейството, „кралицата беше откровено озадачена от поведението на двойката и го определи като „доста лудо“.

“Тя смяташе, че внукът ѝ е „толкова погълнат“ от любовта към съпругата си, че това „замъглява преценката му“.

През 2020 г. кралицата решава, че присъствието на Меган на срещата в Сандрингам чрез видеовръзка „не е необходимо“, тъй като Хари ще я представлява.

След смъртта на Елизабет Втора, принц Хари разкри още за проблемните си отношения с кралското семейство в противоречив документален филм на Нетфликс и в автобиографията си „Резервен“ („Spare“).

Все още не е ясно дали херцозите на Съсекс ще присъстват на коронацията на крал Чарлз Трети следващия месец, въпреки че крайният срок за потвърждение на изпратената покана вече изтече, отбелязва ДПА.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.