Елтън Джон в защитата на Кевин Спейси

0

Знаменитият музикант Елтън Джон, който грандиозно слезе от сцената преди броени дни, се яви като свидетел на защитата по делото за сексуално посегателство срещу американския актьор и носител на „Оскар“ Кевин Спейси, което се води в Лондон, съобщиха световните агенции.

Елтън Джон свидетелства чрез видеовръзка от Монако, за да даде показания, след като съпругът му Дейвид Фърниш обяви, че Спейси само веднъж е присъствал на годишната гала, която певецът организира в дома си в Уиндзор.

Една от предполагаемите жертви обвинява Спейси, че го е хванал агресивно за чатала, докато е пътувал с него за бала през 2004 или през 2005 г.

Според показанията, дадени от Кевин Спейси, той е присъствал на събитието само през 2001 г. Дейвид Фърниш свидетелства по-рано, че е проверил снимките и това действително е била единствената година, в която актьорът е присъствал.

Елтън Джон каза, че Спейси останал да пренощува в дома му след бала, но не си спомня да е идвал след това.

Припомняме, че 63-годишният Кевин Спейси не се признава за виновен по обвиненията в сексуални престъпления, за които се твърди, че е извършил срещу четирима мъже във Великобритания в периода 2001-2013 г. По това време той живее и работи предимно в страната, в това число и като артистичен директор на лондонския театър „Олд Вик“.

Прокурор Кристин Агню попита Елтън Джон за снимка на ищеца, който държи чадър пред лондонски театър, докато певецът напуска залата по друг повод.

Джон каза, че не е разпознал мъжа и не би го забелязал по това време, тъй винаги „бърза лудешки“, за да стигне до колата си, когато напуска място с фотографи отвън. „Отвън може да е била самата кралица и аз да не забележа“, каза певецът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.