Енрике Иглесиас получи Ключа на Тирана от кмета на града

0

Кметът на Тирана Ерион Велиай прие в събота прочутия певец Енрике Иглесиас няколко минути преди концерта му на площад „Скендербег“, съобщи АТА специално за БТА.

„Щастлив съм, че Енрике Иглесиас е тук, в Тирана, в рамките на Испанската седмица на културата. Наистина е голямо удоволствие, че този бисер, който вероятно е най-добрият продукт на Испания, на латино музиката, днес е с нас в Тирана. Много съм благодарен за вашия принос. За нас това е особена чест, защото популяризира Тирана и Албания. Много ви благодаря, че сте тук и избрахте да сте част от този необикновен празник между Испания и Албания при цялата ви слава и изключителна репутация“, каза Велиай.

Кметът Велиай заяви още: „Искам да ви връча Ключа на град Тирана от името на всички граждани и всички ваши почитатели, особено онези, които са научили испански от вашите песни и песните на баща ви, и на всички, които смятат, че езикът, музиката, изкуството и културата обединяват народите. Вярвам силно, че днес, по време на война, която бушува в Европа, и всички трудни обстоятелства, е много важно да намерим неща, които ни обединяват. А музиката, изкуството, културата, красивият испански език са хубави неща, които ни обединяват. Така че много ви благодаря и искам да приемете този символичен ключ като начин да покажем, че сме благодарни и че това е (ваш) втори дом. И ако някога се върнете, влезте без да чукате, защото ще посрещнем с отворени ръце вашата любов и вашето изкуство“.

Иглесиас каза, че е изключително щастлив да бъде тук. „Много съм развълнуван, а също и малко притеснен, но не защото съм в Албания, а защото всеки път, когато се качвам на сцената, усещам този стрес, защото искам да направя добро шоу. Довечера ще е една магична нощ и аз съм сигурен в това“, каза Иглесиас.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.