Ето как се правят измамите с бюлетини (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

0

Скандален запис от заседание на секционна избирателна комисия 060500005 в с. Малорад, общ Борован, Врачанско, бе разпространен в социалната мрежа фейсбук.

На записа се чува как членовете на комисията се уговарят помежду си да допопълнят част от бюлетините, отбелязвайки преференции за хора в общинските листи, които са от селото. Комисията се разбира това да се направи за хора от различни партии – „за Марти и баче Цено“.

Кмет на кметството в Малорад става Иво Иванов, кандидат на местната коалиция, в която влизат СДС и ДПС, а „Марти“ вероятно е Мартин Деловски, който е в общинската листа на БСП. В битката за Малорад има само още една партия – „Възраждане“. В нея фигурира Цено Цоловски.

Скандалният запис е част от официалния запис от работата на комисиите и бе разпространен във „Фейсбук“ от човек с юзърнейм Petar Bakalov.

Той уточнява, че в селото на всички избори от 2021 г. насам първа сила е ДПС, следвана от ГЕРБ. Според Бакалов записът е от секция с номер 060500005.

Eто как се договарят членовете на комисията:

– Така, тук сме си наши момчета. Шете ли да помогнеме на Мартин, на некой, на баче Цено, да ги направим на преференцията, да има хора от село там. Некой има ли претенции?

– Зависи от комисията.

– Не бе. Ние сме си наши хора. Да помогнем на Мартин примерно има една, имало празна, да се поплъни 102…

– Аз немам никви претенции.

– [не се разбира] 42 със еди коя си. 108. За Борко да се направат, за сичките да има. За сичките. Казвайте […] за сичките. Ако щете – щете. Ако не щете, тие работи да свършим, да хода да си легам. Мен ми е на дедовия.

– 68 една час ше се прави за него…

– Това си е ваша работа, за Борко.

– … една част праиш за Боби. И ше се делат. Ше се делат … само че го прави това нещо по-бърже, ако обичаш.

– Е, по-бърже ама …

[член на комисията взима тесте с бюлетини и започва да ги “поправя” с химикалка, чука се на вратата]

(глас от комисията):

– Идем.

– Спри, спри, спри. Спри. Спри. Пак е нещо.

С решение 100 ОИК Борован обяви днес избрните общинари. Цено Ценов Цоловски е избран със 127 преференции. Мартин Иванов Дилковски обаче не влиза в ОбС – той има само 43 преференции.

https://www.facebook.com/100003360830694/videos/872543520935755/

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.