Ето я джигитката Катрин Йорданова! Мис Силикон кара с 256 км/ч. с една ръка, с другата се снима

0

Черният чувал е един и за миските, и за обикновените хора, пише във Фейсбук пътният експерт Диана Русинова

Полицията се сезира, след като Мис Силикон 2022 Катрин Йорданова се похвали с безразсъдно шофиране по автомагистрала „Тракия“ с 256 км/ч. при ограничение 90 км/ч. Това всъщност не е първи случай, в който силиконката надвишава максимално допустимата скорост и се хвали в профила си в Инстаграм.

В профила ѝ имало поне пет видеа, в които младата дама снима, че кара с висока скорост. В последния случай именно от собственото ѝ видео става ясно, че пренебрегва два ограничителни знака за скорост и предупреждения от навигацията. 

„Това е опасен маниер на поведение. Секунда невнимание води до пътнотранспортно произшествие. Градските автомобили не са подготвени за това да се удариш с 200 км/ч и да ти няма нищо. Автомобилът от клипа не е такъв, който би издържал по нашите пътища“, коментира пред bTV пътният експерт Диана Русинова.

Тя предупреждава, че „публикуването на такъв клип в социалните мрежи има негативен ефект върху потребителите и особено младите“. 

„Много млади хора се подвеждат и смятат, че щом тя може, значи всички други могат. А не може. Опасно е не само за теб, а за всички останали на пътя“, допълва Русинова.

Във Фейсбук тя написа: 

„Няма особено голямо значение колко хубава или скъпа е колата ти, защото при 260 км/ч много неща могат да се объркат необратимо, особено когато държиш волана с една ръка, а с другата снимаш собствената си глупост. Независимо дали си Мис Свят или Мис Силикон, черният чувал, в който ще те приберат, е един и същ и за бедни, и за богати, и за красиви, и за грозни.“

Адвокат Силвия Петкова коментира пред NOVA, че прокуратурата трябва да се самосезира и да направи опит да извърши разследване. Тя обаче смята, че би било изключително трудно само чрез видеата да се докаже кой е бил зад волана.

Автомобилният състезател Иван Влъчков обясни, че при някои хора, ако лентата е 4-метрова, когато вдигнат 260 км/ч, тя се „смалява“ и става по-тясно.

„При всеки е различно. Не препоръчвам на никого да кара с толкова, пътят не е писта. Това е много опасно. При скорост от 260 км/ч караш с една ръка, не можеш да реагираш по смъртно. С тази една ръка най-много да направи още по-голямо произшествие. Като състезател имам удар с 200 км/ч, знам какво е и не го препоръчвам на никого“. 

Георги Фиков пък, който който е познат на полицията и медиите с дрифтовете си по жълтите павета, се извини в ефира на bTV се извини за своето поведение на пътя. 

„Случвало се е да съм правил грешки, за което съм разбрал, но най-тежкото е, че съм го изпитал на собствен гръб. Претърпял съм тежка катастрофа, след която най-пострадалият бях аз, макар и само с натъртвания и леки травми. След ситуациите на жълтите павета нямам никакви нарушения. Целият проблем според мен е, че в България няма къде да можем да даваме газ и да си пробваме колите“, разказва Георги Фиков. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.