Ето я тайната вила на Путин (видео)

0

Водопад с лична беседка пред него, кейове за яхти, хеликоптерна площадка – това са част от екстрите на имота в Карелия

„Тайната вила“ на руския президент Владимир Путин се появи на видеозапис, публикуван от журналисти от руския Център „Досие“ на Михаил Ходорковски.

Тя се намира в Карелия на брега на залива Марялахти на Ладожкото езеро, на около 30 километра от границата с Финландия.

Журналистите споделят, че това е най-детайлното видео, правено някога в резиденциите на Путин.

В началото на 2010 г. тази територия е била собственост на местна туристическа база, от които, както посочва център „Досие“,  „се избавили по традиционния начин – с помощта на посещения на прокуратурата“. След това земята става собственост на компании на Юрий Ковалчук, близък приятел на руския президент Владимир Путин. Към територията на туристическата база са присъединили земи на национален резерват, след което е била затворена за любопитни очи – сега я пази Федералната служба за охрана.

Официално площта на резиденцията е около един квадратен километър. „Но като се има предвид, че не можете просто да влезете в околните гори и заливи, получената площ е около четири квадратни километра, което е два пъти по-голямо от Монако“, се казва в доклада на Център „Досие“.

Сега на територията на базата има три имения в модерен стил. Според документите те се наричат „рибарска хижа“, „хамбар“ и „градинска къща“. Има още плаваща баня, пъстървово стопанство, кравеферма за производство на мраморно говеждо месо, две хеликоптерни площадки, кейове за яхти, както и водопад, пред който има лична беседка.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.