Филмът „Васил“ с БЕЗПЛАТНА премиера в Хановер навръх Васильовден, Иван Бърнев ще присъства

0

Испанско-българският филм „Васил“ ще бъде показан в първия ден на новата година пред сънародниците ни в Хановер.

Прожекцията на лентата с Иван Бърнев започва в 18:00 ч. местно време в Kino im Sprengel, съобщиха от Българското сдружение в Хановер в своята Фейсбук страница.

„Скъпи сънародници, искаме с радост да ви поканим на прожекцията на филма „Васил”. Точно на Васильовден ще можете да се насладите на този прекрасен филм с българско участие, а най-хубавата изненада е, че самият Иван Бърнев ще присъства на прожекцията. Входът е свободен, местата са ограничени“, посочиха от Сдружението.

Филмът ще се излъчи на испански език с български субтитри.

Филмът „Васил“ получи три награди на 24-ия фестивал на европейското кино в Лече.

Испанско-българската копродукция на режисьорката Авелина Прат взе наградата на публиката, наградата на Cineuropa и награда на журито – специален диплом за актьора Иван Бърнев, който играе главната роля. Филмът е реализиран с подкрепата на Национален филмов център. Продуценти от българска страна са Мина Милева и Весела Казакова.

Филмът „Васил” е дебютен за режисьорката Авелина Прат, а историята е вдъхновена от реални събития. Действително един ден Прат научава, че ексцентричният ѝ баща е приютил български емигрант без документи в дома си. Това внася смут в семейството, тъй като никой не е чувал за България до този момент. Кинотворбата се концентрира върху фините житейски ценности, приятелството, топлотата и необичайния начин, по който намираме път един към друг. Васил смайва както самотния Алфредо, така и членове на местния шах клуб с таланта си да играе бридж и шах, и предизвиква промяна в живота и ценностите им.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.