Гавра с песента на Емил Димитров: Направиха „Моя страна“ на кючек

0

„Моя страна, моя България“ се превърна в кючек за потрес на народа. От една страна, в новия вариант се казват истини, от друга, това си е кръчмарска песен. А мнозина в социалните мрежи я нарекоха „гавра с последното свято нещо у нас“. „Кавъра“ го направи финалистът от „Гласът на България“ Кристофър Галовски, известен още като Фараона.

Химн

Кючекът е направен така, че да изглежда като гавра с песента, приемана от мнозина като неофициален химн на родината. Само че текстът е променен. Рефренът е направен на :“Моя страна, моя Германия. Тук ще си отгледам аз децата“. И още: „Продадоха я тази страна, ограбиха я. Няма да се връщам аз, децата си ще взема аз в Германия“. А девойки тресат телеса в клип към парчето.

Реакция

Емил Димитров-младши, синът на легендата, също музикант, реагира: „Лошото е, че не се изненадвам докъде стигнахме като общество. Безумно и тъжно. Това е обида за всички, за които България значи нещо“. Той поясни: „Въпросният „кавър“ на“Моя страна, моя България“ е неоторизирано ползване, което нарушава няколко члена на закона. Предприети са съответните мерки в социалните мрежи и YouTube. Благодаря на всички, които сигнализираха. „Музикаутор“ също предприе съответните мерки“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.