Герой от „Том и Джери”: Колкото и да се гримира, Николай Денков не става за премиер

0

„За мен е срамота да съм заедно с Денков на един плакат. Бил съм с него 11 месеца, стига ми. За мен това е антиреклама“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща със симпатизанти на партията в Шумен. Заедно с него са водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков, Емил Радев и Делян Добрев.

По-рано ЦИК разпореди предизборните плакати на ПП с ликовете на Борисов и Делян Пеевски да бъдат премахнати.

„Толкова съм пътувал, че не искам да видя самолет. В пъти съм бил на камината в Белия дом. От Версай до Берлин няма замък в Европа, в който да не съм бил. А в Лондон имам пътека. Колегите се гневят. Това е слабост да лепиш плакати. Аз не давам да ме слагат по плакати. Бранехме ги, когато искаха да ги бият. „Възраждане“ ги бяха наобиколили, а те стояха като мишлета“, поясни той.

„7 милиарда инвестиции са усвоили. Къде са тези инвестиции?“, попита Борисов.

„Аз не съм ходил в нито един кабинет, но всички идваха в моя. Какво им направих. Извадих никому-неизвестен човек и го направих премиер, а той едно „Мерси“ не каза. Много моля да не се злоупотребява с нашите светли образи“, призова лидерът на ГЕРБ.

„Светът е в ужасно състояние. И не може да останем без правителство. Аз за тези 3 години разбрах колко е хубаво да си опозиция – седиш, нищо не правиш и само кусури намираш. След 9 юни няма шанс да има правителство. Това видях от Денков. Казва за нас с Пеевски „ония двамата“. За тебе сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ни сме те направили премиер“, разгневи се лидерът на ГЕРБ.

Опитаха се да ни клеветят пред ЕК за „Балкански поток. И ЕК отговори на Радан Кънев, че това не е „Турски поток“, а „Балкански“, който е изцяло собственост. на България и носи милиарди, изтъкна Борисов.

„Гледах по сутрешния блок Денков. Мислех, че ще ми развали настронието, но то ми се оправи. За какво ползват кеш в предизборна кампания е въпросът. Като отидеш в телевизията за платено предаване, там кеш на взимат. Въпросът е откъде имат този кеш, освен ако не от контрабанда, пачки и друга незаконна дейност. Гримираният Денков, който някоя кокона отговори, че не е правил билборда. Всички знаем, че в тази партия мъжество нямат. Но и елементарна смелост нямат. И попита дали е много красив.

Денков, колкото и да се гримира, не заслужава да бъде премиер. За мене прилича на анимационен герой от „Том и Джери“, разгневи се Делян Добрев.

Днес цял ден се забавлявам с изказванията на Денков сутринта по една от телевизиите, който обяви, че хората не успели да видят направеното от тях за девет месеца, заяви на свой ред Делян Добрев. И припомни, че всъщност Промяната управлява от 2021 г. „И за три години стигнаха дотам, да се борят за трето място. Постигнаха единствено увеличение на цените на основните хранителни стоки с 50 до 100 процента“, изтъкна Добрев.

Той коментира хвалбите на Денков, че били привлекли 7 милиарда инвестиции. Цифрата е вярна, но огромната част от тези пари са реинвестирана печалба. И огромната част от нея е тази на „Лукойл“, тоест, онзи 1 лев, който ни прибираха от всеки литър гориво, те сега се опитват да го изкарат инвестиции, обясни Делян Добрев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.