Глобалното село: Български зет драпа за кмет на Лондон

0

Във Великобритания се провеждат местни избори. В надпреварата за кметското място в Лондон влезе и един български зет. 53-годишният американец Браян Роуз е бивш банкер от „Уолстрийт”, който в момента има онлайн телевизия в британска столица. Той е женен за българка.

Любовта между Браян и сънародничката ни пламнала в магазин, в който тя работела. Знае се, че тя има дете от предишен брак. След като се омъжва за Браян, започва да се занимава с бизнеса на съпруга си.

Според социолози шансовете на Роуз да спечели вота не са големи, защото той е човек по-скоро на онлайн пространството. В социалните мрежи има около 2 млн. последователи на канала си „Real London”. Славата му е на ретранслатор на конспиративни теории.

Това не е първо кандидатиране за българския зет за кметското място в Лондон. Той участва в изборите и през 2020 г. Тогава печели 1.02% от гласовете.

По време на настоящата кампания американецът обикаля с бус, където се помещава и предизборният му щаб. Оттам той излъчва онлайн срещите си за избирателите. Част от обещанията му, ако стане кмет на Лондон, са да построи нови жилищни сгради и да осигури присъствието на над 10 000 полицаи из града.

Днес 6 млн. жители на британската столица избират измежду 13 кандидати за кметския пост.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.