Google с чутовен гаф!

0

Гигантът Google сътвори чутовен гаф! Американската интернет корпорация предостави информация, която неправилно подцени полската валута злота с повече от 20%, предаде АФП.

Валутният конвертор на Google показваше курс до 5,20 злоти за 1 евро и 4,70 злоти за 1 долар, което представляваше спад в стойността с повече от 1/5 спрямо курса от предишния търговски ден на 29 декември.

Информацията предизвика буря от спекулации в X, и въпреки че поляците не се втурнаха да купуват долари, официалните лица призоваха към спокойствие.

„Спокойно. Този курс на злотата, който предизвиква паника, е фалшив (грешка в източника на данни)“, заяви министърът на финансите на Полша Анджей Домански в X.

Централната банка на Полша заяви, че обменният курс, публикуван от Google, е „фиктивен“, като добави, че валутните курсове и графиките в платформата „не винаги са точни“.

Министерството на финансите съобщи, че официално е поискало от Google Полша да обясни как е бил публикуван некоректният обменен курс.

От Google заявиха, че нейният валутен конвертор разчита на данни от „външни източници“.

„Ако бъдат докладвани неточности, ние се свързваме с доставчиците на данни, за да коригираме грешките възможно най-бързо“, добавиха от компанията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.