Гвоздейков: Планинското спасяване става част от спешната помощ по въздух

0

Планинското спасяване става част от системата за спешна помощ по въздух, увери министърът на транспорта Георги Гвоздейков при днешното представяне не първия медицински хеликоптер, придобит от страната с европейско финансиране. 

„Следващите два хеликоптери, които предстоят да дойдат, са оборудвани със специално съоръжение-лебедка“, уточни министърът, цитиран от БТА. Гвоздейков увери, че няма промяна в графика на доставка – вторият хеликоптер ще пристигне през средата на годината, а третият в края на годината.

„Това е кауза, която трябва да обединява цялото общество. Създаването на спешна медицинска помощ по въздух ще подобри живота на хората. Ще се създадат възможности за инвестиции и качествен туризъм. Част от спешната помощ по въздух ще обслужва и туризма в България, тъй като знаем, че той е от приоритетите на нашата страна“, заяви още Гвоздейков. 

Той пожела „успех и прецизност в работата“ на всички, които ще отговарят за експлоатацията на машината.

На авиобазата на „Гранична полиция“ на столичното летище, където е временно разположена машината, присъстваха премиерът Николай Денков, министърът на здравеопазването Христо Хинков, кметът на София Васил Терзиев, народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков, областният управител на град София Вяра Тодева, Димчо Добрев – изпълнителен директор на „България Хели Мед Сървиз“, посланикът на Италия у нас Джузепина Дзара, представители на Европейската комисия и други официални лица.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.