Гвоздейков пред НКЖИ и синдикатите: Освен в нови технологии, трябва да инвестираме приоритетно и в човешки капитал

0

Експерти от НК „Железопътна инфраструктура“ и синдикалните организации започват работа по финализиране на текстовете в Колективния трудов договор за работещите в държавното предприятие. Очаква се той да бъде подписан през следващата седмица, след като бъде постигнато съгласие по всички параметри от двете страни.

Това стана ясно след среща на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков с Управителния съвет на НКЖИ и представители на синдикатите.

„Освен в нови технологии, трябва да инвестираме приоритетно и в човешки капитал“, категоричен бе транспортният министър, цитиран от пресцентъра на МТС. Той заяви, че освен по-високи възнаграждения за труда, инвестициите включват качествена подготовка и квалификация на служителите, за да бъде решен проблемът с недостига на специалисти в цялата система.

Част от мерките в новия КТД ще включват по-добри условия на труд, по-високи възнаграждения и медицински услуги за служителите. Страните се споразумяха по време на работните срещи да бъде изготвено и допълнително споразумение, което да включва 4-годишна програма за стимулиране на работещите в държавната компания. НКЖИ и синдикатите ще търсят заедно начини за привличане на нови кадри в системата на НКЖИ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.