Хакери опитаха да препродадат билети за концертите на Тейлър Суифт

0

В Германия хакери се опитаха да откраднат и препродадат онлайн билети за концерти от европейската част от турнето на американската мегазвезда Тейлър Суифт, съобщи ДПА, цитирайки  компанията „Ивентим“ (Eventim).

„Ивентим“ временно преустанови препродажбата на билети за Суифт, съобщи говорител на компанията. Броят на неоторизираните препродажби е в ниския двуцифрен диапазон.

Билетите за концертите на Тейлър Суифт са достъпни само чрез мрежата на „Ивентим“. Като мярка за сигурност те са персонализирани, а препродажбата им е възможна само през онлайн платформата за продажба на билети.

Според представител на компанията паролите на редица потребители са анулирани като предпазна мярка. Тази мярка, не означава, че всички хора, на които им са анулирани паролите, са засегнати от хакерската атака.

„Ивентим“ препоръчва на потребителите да сменят паролите си. След като бъде създадена нова, цифровите билети трябва да бъдат отново видими.

Транзакциите, които са били идентифицирани като измамни са анулирани, а „Ивентим“ докладва за инцидентите на полицията.

Тейлър Суифт стартира европейската част на турнето си „Ерас“ в Париж в четвъртък, 09 май, след което ще продължи в Лион, Мадрид, Лондон и Мюнхен, пише БТА. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.