Холивудска звезда почина след 2 седмици в кома

0

Американският актьор Том Сайзмор, известен с ролите си във филмите „Спасяването на редник Райън“ и „Жега“, почина на 61-годишна възраст, съобщи мениджърът му, цитиран от Би Би Си.

Сайзмор се прочу през 90-те години на миналия век, като често играеше поддържащи роли на яки мъжаги – обикновено военни, полицаи или престъпници. Участвал е в известни филми като „Родени убийци“, „Пърл Харбър“ и „Блек Хоук“.

Актьорът имаше проблеми с наркотиците и получи присъда за домашно насилие. Сайзмор беше в кома след като на 18 февруари получи мозъчна аневризма.

Роден в работнически квартал на Детройт, Сайзмор пробива в Холивуд с малка роля във филма на Оливър Стоун „Роден на четвърти юли“ през 1989 г. Стоун отново го ангажира в противоречивия „Родени убийци“ за ролята на жестокия детектив Джак Сканети. По-късно играе с Робърт де Ниро в „Жега“.

Със славата и парите се появява и навикът за употреба на наркотици – в автобиографията си той пише за пристрастяването си към хероин и метамфетамини.

Той разказва как Де Ниро го е тласнал към един от престоите му в рехабилитационен център през 1995 г., като е казал на Сайзмор, че ще направи така, че „да го арестуват за притежание на хероин“, ако не отиде в лечебен център. Сайзмор избрал рехабилитацията.

Докато снимат „Спасяването на редник Райън“, режисьорът Стивън Спилбърг заплашва да уволни актьора при първите признаци на употреба на наркотици и да заснеме филма отново без него. Но Сайзмор се борил и останал чист.По-късно продължава да страда от „личните си демони“.

„Бях човек, тръгнал от нищото, който се е издигнал до върха“, пише Сайзмор в автобиографията си от 2013 г. „Имах къща за няколко милиона долара, Порше, ресторант, който притежавах заедно с Робърт де Ниро. А сега нямам абсолютно нищо“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.