Христо Мутафчиев: Иван Иванов беше най-готиният мъжкар в българското кино

0

Иван беше първо за мене най-готиният мъжкар в българското кино.“ Това сподели Христо Мутафчиев за колегата си големия български актьор Иван Иванов, който ни напусна на 31 януари на 72 години след тежко боледуване.

„Иван беше образ, който като се появи на екран и ти потъваш в очите му и си завинаги негов. Уникален човек, добър и много верен приятел“, споделя Христо Мутафчиев за своя покоен приятел и колега.

„Място за отдих и култура“ – до тази табела правят последната си снимка заедно.

„Седнахме, поговорихме си, пихме една лимонада, поприказвахме си. Толкова ми беше хубаво, толкова приятно. Когато разбрах, че си е отишъл, сякаш си отива нещо от живота ми“, разказва Мутафчиев.

Иван Иванов е известен с ролята си във филма „Всичко е любов“. Освен Радо там, той играе и Асен в „Лавина“ (1982), Вас/Христо в „Комбина“ (1982) и Траян в „Мярка за неотклонение“ (1983) и още много други.

„На младите актьори им преподаде урок по актьорско майсторство, а пък на обикновения човек – вдъхновение, че и той може така. Мен специално ме научи на това да продължа да бъда добър човек“, допълва Христо Мутафчиев.

През 2018 година Иван Иванов получи наградата „Икар“ за цялостно творчество.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.