Христо „Скута” Иванов се ядоса

0

Размяната на реплики чрез медиите Делян Пеевски и съпредседателя на ПП-ДБ Христо Иванов, седял в скута на между шефа на парламентарната група на ДПС, не стихва. Вчера водещият политик на Движението остро нападна Иванов, като заяви, че олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата, както и че политикът от дясната формация е пил „мазно турско кафе в скута му“, докато са се случвали конституционните промени. Христо Иванов пък коментира, че Пеевски „се самовзривява с пошлости“.

От днешните изказвания и двамата обаче стана ясно, че към момента не се водят разговори за бъдещето на правителството.

За БНР Христо Иванов тропна с краче, че коментарите за това “това кой къде е ходил и в коя стая е разговарял, е изключителна пошлост и поведение на дребни квартални мутри, които искат да изглеждат големи политически фактори“. Иванов заяви, че Пеевски иска да тласне страната към избори, защото не е получил това, което иска. И допълни, че ПП-ДБ споделя отговорността за управлението с ГЕРБ и именно от тях очакват насрещна позиция, но за момента няма раздвижване в преговорния процес.

Христо Иванов очерта и какво предстои. „Формулата предвижда Денков да подаде оставка на 6 март. След това ще има преговори в условията на кабинет в оставка, колкото време даде президентът Радев, защото вече ще е в сила „неговият хронометър“ посочи Иванов.

„Ние предлагаме безпрецедентно амбициозен процес на проверки, включване на граждански организации и структури в процеса на номинации, така че да се гарантира максимална конкуренция на входа на процедурата“, заяви Иванов във връзка с избора на кандидати за регулаторите. „Едва накрая на всички тези проверки предвиждаме това, което не може да не се случи в едно мнозинство – решение за кого ще гласуваме. Предвиждаме възможност за вето, с аргументи, които не са свързани с „този е мой, този е твой“. Ако не можем да се съгласим, не избираме никого“, заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

По повод обвиненията на Пеевски за „делкане на държавата“, както и че Христо Иванов е настоявал за главен прокурор да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов, Иванов заяви, че името на Янкулов е фигурирало в обсъждания на различни етапи, но не е ставало въпрос за пазарлъци. “Няма делкане, а споделяне на политическата отговорност“, разсмя с опорката си Христо „Скута“ Иванов.

Пред журналисти в парламента Пеевски повтори, че правителството го има благодарение на ДПС, както и че този, който се опитва да тласне страната към избори, е Христо Иванов, който “избива комплекси и иска да е лидер на нова партия“. И допълни, че авторът на меморандума, който се превърна в ябълката на раздора за ПП-ДБ и ГЕРБ, е Христо Иванов. “Меморандумът, който е направен, е написан от Христо Иванов, другите му се подведоха, изложиха се и видяха, че всичко е за да се погълне държавата“, заяви Пеевски. И допълни, че в момента няма разговори за бъдещето на правителството.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.