И наши пожарникари се съблякоха! (СНИМКИ)

0

Пожарникари от цялата страна се снимаха за календар с кауза за 2024 г. Това съобщи Владислав Николов, председател на сдружение „Аз Вярвам и Помагам“ – организацията, основен двигател на благотворителните кампании за събиране на капачки и стотинки.

Всяка от страниците на календара с кауза е с професионално направена снимка, а мъжете държат професионални реквизити.

Календарът струва 20 лв., като парите ще отиват за каузите на сдружението, съобщи БНТ. През тази година чрез благотворителните кампании на организацията бе купен изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване, който бе дарен на Районния център по трансфузионна хематология във Варна и вече работи на пълни обороти.

Средствата, събрани чрез календара с пожарникарите, ще бъдат насочени към закупуването на медицински апаратура и оборудване на отделението по детска хирургия в МБАЛ „Св. Анна“ във Варна, която обслужва пациенти от цяла Североизточна България. Другата цел на сдружението е да осигури втора неонатална линейка за специализираната АГ болница в морската столица.

От сдружението съобщиха, че календарът се радва на огромен интерес.

Преди няколко седмици и австралийските пожарникари пуснаха традиционно своя календар за следващата година, за да зарадват с плочките си своите фенки в целия свят. 

Традицията в Австралия е още от 1993 година и през годините проектът придоби изключителна популярност въпреки комерсиалната нишка – снимки на красиви мъже с мили животни.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.