Ицо Хазарта с тънка ирония: В предизборна кампания събарят паметници, а докато управляват, подаряват кученца и газопроводи

0

Кандидатът за народен представител от ПП-ДБ Христо Петров, когото познаваме като Ицо Хазарта, коментира във Фейсбук кампанията да се събори Паметника на съветската армия в София

На своята страница колегата Даниел Митов от ГЕРБ е направил добър и аргументиран анализ защо трябва да бъде премахнат този грозен паметник. Поздравявам го, понеже в днешни дни е по-скоро рядкост да прочетеш нещо, написано спокойно и без лични нападки. Има я леката снизходителност към мен, но тя не ме обижда, понеже с човека се познаваме и знам, че ме уважава, както и аз – него.

Моите колеги от “Демократична България” се борят за премахването на този паметник от десетилетия, и то – непрестанно. Не са чакали да дойде войната на Путин, нито предизборната кампания. Има и българи, които смятат, че монументът трябва да остане. Това не е учудващо предвид трите поколения, които израснахме, учейки история от учебници, написани от руснаци и живеейки в руска колония. Добри, лоши, прави или криви – тези хора са българи. Може да не сме съгласни с тях, но не може да се правим, че ги няма.

Това, с което г-н Митов съм сигурен, че би се съгласил е, че важните решения в една държава се взимат при стабилно управление, а не в предизборна кампания. Иначе рискуваш някой неопитен политик да те попита защо след 18 години управление на Столична община баш сега в предизборната кампания си се разбързал да го събориш тоя паметник. Или например – защо в предизборна кампания рушиш паметници на една държава, а докато управляваш й подаряваш газопроводи или кученца – в зависимост от ситуацията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.