Играта за новoто готвено увеличение на ток, парно и вода: Политиците се правят на фризьори, искат само да ни стрижат

0

Политиците се правят на фризьори, искат само да ни стрижат, категоричен е Играта

„Настане юни – увеличение изгрее,

цени обсипят свода семеен,

стотинка зашуми, вятър я вее,

портфейлът пее битова песен!“…

С тази перифраза на Ботевата балада за Хаджи Димитър може да обобщим лирико-епичната ситуация с фантастичен сюжет, свързана с поредния растеж на цените на тока и парното у нас. Дали и за какво стигат паричките ни, вижте мнението на звездите у нас.

„Като обикалям по забравени от община и политици места, виждам как хората едва деянат. И като цените се вдигнат, какво правим?! Никой от управниците не мисли за народа, само гледа как да го стриже и се прави на фризьор“, категоричен е певецът Ивайло Иванов, по-известен с рапърския си псевдоним Играта. И добавя нотка гняв: „Всички сме в този фризьорски салон и виждаме колко им е трудно на хората. Никой не е сляп, глух или глупав! На мен ми е много неприятно и болно, като виждам старите и отрудени хора, дали младостта си за нас, да се чудят как да събират парички, за да издържат семейството си и да плащат задълженията си. И държавата продължава да не мисли за тях. Всички знаем какво е положението и няма нужда да се правим на луди!“

Играта е на мнение, че у нас вече е толкова зле, че „ножът е опрял до кокала“. „Не знам какво да се направи. Добре, сменяме управници. Но тях не ги притесняват ежедневните неща, които нас. Сещат се за хората, когато има избори, и дават обещания, които рядко спазват. Съставиха правителство, хаирлия да им е! И как да не „нахраня“ тока и парното, като виждам как не стига храната за нас!“, добавя още той.

Ути сготви най-големия кебап във вселената

Според актьора и тв водещ Ути Бъчваров случващото се с цените е неизбежен процес и тези теми логично присъстват в „домашния ни парламент“. „Но аз като човек, който драматично смята, че темата политика и политици трябва да бъде изхвърлена от софрите ни, бих споделил, че ние, хората в България, не сме балъци!“, казва кулинарят.

Софра-майсторът е категоричен, че стандартът, свързан с цените в други европейски страни, у нас е направо обиден, скандален и нагъл. „Бях в Испания, където като изпиеш 1 бира и хапнеш мезе, при всички положения ти излиза по-евтино от тук! Много от продуктите и услугите им са на много по-нормални цени“.

Какво да ви кажа! Изумен съм!, диви се Искрен
Какво да ви кажа! Изумен съм!, диви се Искрен

Певецът от „Латинопартизани“ Искрен Пецов също не разбира защо пак ще се вдигат цените. „Гледам да съм в крак с времето – карам електрическа кола. И сега как ще успявам да плащам тока й, като го увеличат?! Хем да си еко, хем те тарашат. Аз съм на електромер и парно нямам, но токът ще удари яко джоба ми. Цените на електричеството и парното ще изгорят по-бедните“, казва изпълнителят на „Кайман“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.