Илон Мъск с колосална загуба на пари

0

И лон Мъск счупи всички рекорди за най-голяма загуба на лично богатство. За последната година той се е разделил с цели 165 милиарда долара, отбелязва в интернет блога си Книгата на рекордите на Гинес, като цитира „Форбс”.

Милиардерът е загубил състоянието си между ноември 2021 г. и декември 2022-ра. Други данни сочат, че той може да се е лишил от още повече пари.

Причина за загубите са спада на акциите на Tesla, след като милиардерът купи Twitter за 44 милиарда долара и появилите се опасения, че той не обръща достатъчно внимание на електрическия автомобил.
Загубата беше достатъчна, за да го свали от позицията на най-богатия човек в света – титла, която сега се държи от магната в сферата на луксозните стоки Бернар Арно.

Въпреки сериозните загуби милиардерът все още разполага със състояние в размер 178 млрд. долара според „Форбс“.

Разбира се, Мъск не е единственият милиардер, чието състояние претърпя тежък удар през 2022 г. Американските милиардери загубиха общо 660 млрд. долара миналата година, съобщи Си Ен Би Си по-рано.

Основателят на Amazon Джеф Безос е загубил 80 млрд. долара през 2022 г., а главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг е свил богатството си със 78 млрд. долара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.