Илон Мъск спрял Третата световна война

0

Илон Мъск отрече твърденията на CNN, че Украйна ще прекъсне достъпа до своята услуга Starlink край бреговете на Крим, но поясни, че системата не е била включена в района миналата година и той е отхвърлил искането на Украйна да я активира поради опасения за възможна нападение на украинските въоръжени сили срещу руския флот.

„Имаше спешно искане от украинските правителствени власти за активиране на Starlink чак до Севастопол. Очевидно целта беше да потопим по-голямата част от руския флот на котва. Ако се съглася с тяхното искане, тогава SpaceX би станал явен съучастник в голям военен акт и ескалация на конфликта“, написа Мъск на страницата си в социалната мрежа X.

В четвъртък CNN, позовавайки се на биография на Мъск, написана от писателя и журналист Уолтър Айзъксен, съобщи, че бизнесменът е прекъснал достъпа на Украйна до своята услуга Starlink, за да попречи на тайна атака на Въоръжените сили на Украйна срещу руския флот в Крим. CNN цитира твърденията на автора на книгата, че решението на предприемача е продиктувано от страх от отговора на Русия на украинската атака срещу Крим с ядрено оръжие.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.