Индианец от „Танцуващия с вълци“ отива на съд за брутални секс престъпления

0

Обвинения в сексуално посегателство над непълнолетни, сексуален трафик на хора и ръководене на секта очакват американския актьор от индиански произход Нейтън Преследващия кон, предадоха световните агенции.

46-годишният актьор бе задържан от полицията във вторник, след като специалните части нахлуха в дома му в Северен Вегас, където той живеел с петте си съпруги. Арестът му идва след продължило месеци разследване от полицията.

46-годишният Нейтън Преследващия кон е обвинен в куп престъпления.

Преследващия кон ще бъде изправен пред най-малко две обвинения за сексуален трафик и по едно обвинение за сексуално насилие над дете под 16 години, малтретиране или небрежност към деца и сексуално насилие.

Освен това индианецът е обвинен в записване на сексуални нападения с камера и уреждане на секс с жертвите за други мъже, които са му платили. Според заповедта за обиск от 50 страници се смята, че Преследващия кон също е лидер на религиозна секта, известна като „Кръгът“ (The Circle). Властите не уточняват кога ще му бъдат повдигнати официални обвинения.

По време на акцията полицията е открила в дома на актьора карти с памет с видеоклипове на сексуалните посегателства, огнестрелни оръжия, близо 20 кг марихуана и халюциногенни гъби, според доклад за ареста, публикуван в сряда.

Нейтън стана известен с ролята си на Голямата усмивка, млад член на племето сиукси във филма „Танцуващият с вълци“ на Кевин Костнър от 1990 г., спечелил седем награди „Оскар“. Впоследствие той играе още в няколко филми и тв продукции, сред които Into the West и Bury My Heart at Wounded Knee.

Преследващия кон си е спечелил репутация сред индианските племена в Съединените щати и Канада като лечител знахар, който е способен да общува с духове, уточнява АП. Полицията обаче твърди, че той е злоупотребявал системно с положението си, като е насилвал физически и сексуално момичета и жени от коренното население, вземал си е малолетни съпруги и е водил религиозен култ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.