Италиански медии: Децата на Берлускони разпродават къщите му

0

Петте деца от двата брака на Силвио Берлускони се готвят да продадат къщите му, с изключение на имението му в Аркоре, където живя до последно

Според финансовия всекидневник „Соле 24 оре“ наследниците на покойния милиардер са единодушни, че фамилните имоти трябва да бъдат предложени на пазара веднага след оценката им. По предварителни изчисления „пакетът“ бижута струва между 700-800 млн.евро. В него обаче не е включена вила „Сан Мартино“ в Аркоре, до Милано, тъй като там се намират параклисът и гробницата на фамилията Берлускони. Там се съхранява и урната на бившия премиер.

След изваждането на „тезгяха“ на семейните имоти някои от тях обаче може да бъдат купени индивидуално от някои от децата. В момента родените от първия брак на милиардера Марина и Пиер Силвио контролират 53 на сто в империята „Фининвест“, докато останалите 47 процента се поделят между Барбара, Елеонора и Луиджи от втория брак.

Голяма част от недвижимото имущество за поне 600 млн.евро на покойния лидер на „Форца Италия“ влиза в групата „Долчеградо“, която той контролираше в 99,5 на сто. Останалите 0,5 процента бяха притежавани от Марина и Пиер Силвио. Част от недвижимата собственост в холдинга е разполагащото с 3500 кв.м. площ имение „Сан Мартино“, купено през 70-те години на миналия век. В него милиардерът живееше с втората си съпруга Вероника Ларио. Тази къща обаче няма да се предлага на пазара.

Сред „бижутата“ за продан ще бъде прословутата вила „Чертоза“ в Сардиния – място на много от партитата с момичета на Берлускони. Там му гостуваха и много международни лидери. Според изчисленията тази вила струва близо 300 млн.евро. Сред ценните имоти е и вила на древния римски път Апия Антика в столицата, купена през 2001 г. Навремето Берлускони я беше отстъпил безплатно за живеене на покойния режисьор Франко Дзефирели.

Друга част от недвижимото имущество се контролира от личните компании на бившия премиер и от финансовата част от групата „Фининвест“. Лична собственост на Берлускони пък бяха вила „Кампари“ на езерото Маджоре и къща на остров Лампедуза. Премиерът притежаваше и две имения на Карибите, както и пакет от около 150 апартамента до Милано. Негова собственост беше и вила „Ла Кампара“ от 500 кв.м. плюс парк от 2000 кв.м. в Кан.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.