Ивайло Вълчев: Няма да гласуваме за правителството на ПП-ДБ

0

„До този момент с ГЕРБ сме имали две срещи. Но конкретни разговори за съставяне на правителство не са водени. Важно е какви принципи ще предложи този, който ще държи мандата. Бихме искали да видим правителство, което да не показва лицето на една партия или коалиция, а да показва желание за справяне с проблемите на страната“. 

Това каза пред БНР Ивайло Вълчев от ИТН. 

И допълни, че партията има готовност за участие в разговори и няма да затвори нито една врата, преди да види какво стои зад нея

„От ИТН не бихме застанали зад проектоправителството, предложено от ПП-ДБ… С връчването на първия мандат и с подновяването на разговорите възможности би трябвало да се появят, стига тези, които ще носят първия мандат да започнат да излъчват послания – ясни и устойчиви във времето, поне със срок от 24 до 72 часа“. 

В предаването „Неделя 150“ Вълчев посочи, че моделът „ГЕРБ“ е модел на срастване на властта с бизнеса и с влиянието върху медиите, независимо коя партия го прилага

По думите му законът за референдумите у нас е по-скоро рестриктивен документ, който отказва хората, и ИТН ще се опитат да променят това. Според него темата на допитването – за промяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република, остава отворена. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.