Иво Димчев: Не съм заразил 76 човека с HIV, никого не съм разболявал!

0

„Искам да опровергая информацията, която циркулира в някои медии, че съм заразил с HIV 76 човека в България. И бройката дори непрекъснато растяла. Първо, аз съм на терапия от 15 години и практически не мога да заразя и разболея абсолютно никой. Второ, в Медицинска академия се съхраняват всички мои изследвания за 10 години назад и по всяко време може да се докаже постоянната липса на вирус в моето тяло. Всичките ми партньори са били и са без HIV. Всеки, който продължава да разпространява клевети свързани със здравето ми ще се срещне с моят адвокатски екип“.

Това каза пърформънс артистът Иво Димчев, който в момента е на международно лятно турне.
Преди да замине, изпълнителят засне и провокативно видео без да има песен.
„Един ден реших да снимам една идея за клип. Фотосесия на една истинска дива и нейният фотограф на различни локации в града. Мислех си, че идеята ще пасне на някоя от моите песни, защото аз имам много такива без видеоклип. След това седнах да гледам суровия материал и си пусках различни парчета, но се оказа че нито едно не пасва напълно. И за това реших да напиша нова песен, която подхожда на тази идея. И така написах парче за фотографите, в което възпявам ролята на тази професия“, споделя последните си творчески пориви ексцентричния музикант.
Новата му песен се нарича „Shot“ и е на английски. За първи път той я изпява на концерта си в Берлин, където се възприема много добре от публиката. Изпълнителят вече работи и по нова песен, която ще е посветена на Елтън Джон.
„Като малък бях луд фен на сър Елтън Джон. Мисля, че сега е точното време да му посветя една песен. Тя ще бъде част от мюзикъка ми In Hell With Jesus“, сподели Иво.
През август артистът ще се върне у нас, за да се снима и в третия сезон на един от най-успешните и гледани български сериали „Съни Бийч“ по Би Ти Ви.
Димчев ще има интересна и колоритна роля в популярната поредица.
Тази есен му предстои да открие и първа самостоятелна изложба в галерия „Доза“ с печатни портрети на хора, които го вдъхновяват. От години Иво твори автопортрети, които подписва със специален печат и телефонния му номер.
Иначе турнето му в момента продължава и утре и вдругиден той е в Кьолн, Германия, на 20 и 21 ще пее в Люксембург, на 27 юни ще играе във Висбаден, Германия, на 30 юни отново е в Ню Йорк, на 5 юли ще зарадва феновете си в Сан Франциско, а на 14 юли ще е специален гост на фестивала „Danzo“ в гр. Болцано, Италия. На 28 и 30 юли Димчев ще е във Виена. Българската публика ще може да го гледа само в Пловдив на 9 юли.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.