„Избираме заедно“: ЦИК одобри слогана за изборите 2 в 1

0

„Избираме заедно“ ще е слоганът на изборите 2 в 1, които ще се проведат в България на 9 юни. Това решиха членовете на ЦИК на заседанието си днес.

Разяснителната кампания за предстоящия вот за Народно събрание и за членове на Европейския парламент може да започне още утре, според членовете на Централната избирателна комисия.

Клиповете ще бъдат излъчвани по националните телевизии, радиостанции, информационни сайтове и интернет платформи. Всички материали ще са достъпни също през сайта и Facebook страницата на Комисията.

ЦИК реши също да изпрати писмо до „Информационно обслужване” с искане то да им предостави най-късно до утре предложение за визуализация на страницата на Комисията на т.нар брояч, който да отчита оставащото време до изборите, и на активен банер, който информира за изтичащи срокове.

На днешното си заседание изборният орган гласува също образецът на електронен публичен регистър на жалбите и сигналите, подадени до Районната избирателна комисия, постановените по тях решения и указания за комплектуване на преписките по жалбите срещу решенията на Районната избирателна комисия в изборите на 9 юни 2024 г. да е за двата вида избори. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.