ИЗДЪНКА: Държавата продава къщата за гости на Милко Калайджиев

0

Държавата продава къщата за гости на фолк певеца Милко Калайджиев. Той е един от санкционираните собственици, тъй като държавата печели повечето дела за връщане на евро средства по програмата „Къща за гости“. Това обявиха от Държавен фонд „Земеделие“ пред Би Ти Ви.

В края на юни председателят на сдружение „Работещи къщи за гости“ Искра Оракова обяви, пред парламентарната комисия по земеделие, че 90% от къщите за гости са глобени след мониторинг за изпълнение на програмата.

Повечето собственици на къщи са глобени заради неизпълнен бизнес план за нарастване на приходите. Тези условия не фигурират в договорите, заяви Оракова в предаването „Тази неделя“.

Според нея те плащат за грешките на неработещата администрацията, която не си е свършила работата. Ваня Славянова, началник отдел в дирекция „Оторизация на плащанията“ към ДФЗ.

„В случая неизпълнението се изразява в непостигане на финансовите показатели, които бенефициентът е заложил в бизнес плана. Санкционирането се извършва единствено и само когато отклонението е повече от 50% на бизнес плана“, каза Ваня Славянова, началник отдел в дирекция „Оторизация на плащанията“ към ДФЗ.

Милко Калайджиев каза, че няма как да си върне къщата за гости заради огромната сума, която дължи.

„В момента моята къща за гости е обявена за продан от НАП. Разбрах едно нещо – никога с държавата ортак не бива да става човек“, заяви певецът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.