Изхвърлиха по-малкия син на Чарлз III на хотел в британската столица

0

С лед 24 часа в Лондон, за да види баща си крал Чарлз и една нощ като изгнаник в хотел, принц Хари хвана самолета обратно за Калифорния. Вторият син на суверена и лейди Даяна разговаряха около 40 минути. Какво си казаха? И какви са шансовете Хари да се събере със семейството си?

Какво са обсъдили крал Чарлз и неговият син най-вероятно ще остане неизвестно, освен ако Хари не реши да разкаже, както е правил в миналото. Във всеки случай изглежда ясно, че херцогът на Съсекс е прелетял 7 хиляди километра (и същото разстояние по обратния път) единствено в името на баща си. 

Хари оцени този жест. И така, въпреки скорошните и сериозни обвинения срещу своя брат и мащехата си Камил, в понеделник следобед той хвана първия самолет за Лондон, за да посети баща си, когото не беше срещал от погребението на кралица Елизабет през септември 2022 година. 

Въпреки това за кралското семейство принцът е изгнаник. Хари нямаше право да нощува в нито една от многобройните резиденции на кралското семейство, тъй като старата му резиденция в Уиндзор „Фрагмор Котидж“ вече е разчистена и според желанието на Чарлз е предназначена за печално известния Принц Андрю, който беше прогонен от величествената „Кралска ложа“. Затова „изгоненият“ херцог на Съсекс трябваше да прибегне до „луксозен хотел“ в британската столица, където прекара единствената нощ от краткото си пътуване.

На всичко това отгоре Хари не се е срещал с Уилям и още по-малко е посещавал снаха си Кейт, която се възстановява в Уиндзор след мистериозна и деликатна коремна операция. Освен това отношенията между Хари и Уилям остават много напрегнати. Престолонаследникът има своите терзания през последните дни, най-вече с Кейт, която няма да се появи в общественото пространство поне до Великден. Но сега, въпреки плановете си, поради болестта на баща си, той няма да може да остане вкъщи с жена си и децата си, а ще трябва поне частично да замества краля на публични събития. 

Уилям е бесен на по-малкия си брат от месеци: според различни източници той го смята за „предател“, защото разкрива семейни тайни и обвинява най-близките си роднини в расизъм. За него институцията, „фирмата“, както в Англия наричат кралската фамилия, е преди всяка семейна претенция или прищявка. И много сериозните обвинения на Хари са оставили дълбоки рани, които най-вероятно не могат да бъдат излекувани. В същото време, според Daily Mail , „Хари с радост би се съгласил да се срещне отново и да говори с брат си Уилям, ако имаше възможност.“ И това въпреки разногласията и мълчанията помежду им, продължили дълго време.

Но има един човек, който може да опита да обедини скараните братята. Името му е Марк Дайър , той е общ приятел на двамата, бивш офицер от уелската гвардия, но преди всичко той беше бивш ментор и на двамата принцове след смъртта на майка им Даяна. Изглежда, че той е единственият, способен да действа като мост между двамата. Освен това, според Times , Дайър, който току-що се е възстановил от рак на стомаха, е предложил голяма подкрепа на Хари през последните години: „Марк е човек, на когото херцогът на Съсекс вярва“.

Накратко, има пречка за помирението, макар и все още определено тясна. Някои кралски експерти подчертават как мирът е възможен, „ако Хари се връща при баща си по-често и мълчи.  Така той би могъл да си възвърне доверието доверието на останалата част от кралското семейство, дори ако в момента Уилям изобщо не е на това мнение.“

Но – както самият Хари пише в експлозивната си автобиография „Пощадете по-малкия“. Чарлз веднъж казва на децата си: „Моля, не спорете!“ И както Кристина Кириаку, бивш прессекретар на краля, споменава, „Чарлз обожава Хари. Той никога не е искал да попадне в тази ситуация. След лошите новини често идват добрите. И би било прекрасно да видя краля, кралица Камила и Хари и Уилям отново заедно“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.