Изписаха от „Пирогов“ 2-годишното момченце, простреляно в главата с въздушна пушка

0

Предстои му рехабилитация, лекарите са оптимисти

Изписаха 2-годишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с хеликоптер от Враца. След месец лечение в университетската болница „Пирогов“ момченцето се прибира у дома, съобщиха от лечебното заведение. 

Вечерта на 13 април т.г., хеликоптер транспортира по спешност 2-годишно дете след огнестрелно нараняване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Габровски го оперира по спешност. Пироговските неврохирурзи извадиха проектила преминал през едната мозъчна хемисфера на детето. Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо.

След операцията детето беше настанено за интензивно лечение детската реанимация на университетската спешна болница „Пирогов“ в продължение на повече от 2 седмици.

Към момента състоянието на 2-годишното дете не изисква то да остане за лечение в спешната болница. Оттук нататък му предстои активна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех.

Успех при толкова тежки случаи може да се постигне само при отлично синхронизирани действия, допълват от „Пирогов“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.