ИЗРОД: Двойният убиец от Лозен взел банковата карта на една от жертвите

0

СГП ще поиска постоянното задържане на обвинения за двойното убийство в Лозен Чавдар Бояджиев. Това съобщиха на брифинг разследващите по случая. Мярката ще бъде гледана от Софийския градски съд в понеделник. Това обявиха на брифинг от прокуратурата.

Бояджиев е разследван за смърт по непредпазливост за друг случай.

Заместник главният секретар на МВР Живко Коцев коментира, че първата жертва е ученичка на 18 г. Тя е била убита в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство – мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, „по особено жесток начин“, заяви Живко Коцев.

При извършен оглед и претърсване в Бургас на Бояджиев са открити боен пистолет с пълнител. У него са намерени и кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж.

От държавното обвинение подчертаха, че е назначена биологична експертиза, която  да установи дали по иззетите вещи в дома на обвиняеми има следи от двамата убити. Ще се направи и химическо изследване, което да провери дали в натривките, взети от ръцете на обвиняемия, има наличие на капсулни частици.

От експертното заключение става ясно, че има наличие на такива, Което води до извод, че в близък период от време лицето е произвеждало изстрели с огнестрелно оръжие.

Заключението на балистичното изследване е, че намерените проектили и гилзи, открити на мястото на убийствата, са изстреляни от открития в управлявания от обвиняемия автомобил.

Пред разследващите той е дал подробни обяснения и е разказал подробно как са извършени двете убийства. Признал е също за извършено от него друго убийство през април 2022 г.

СГП е изискала материалите по досъдебното производство от СРС за да се извърши проверка на действията на разследващите прокурори по делото, за да се установи дали имат някакви пропуски.

„През април миналата година задържаният е извършил убийство по непредпазливост на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка. В момента делото е на производство, то е стартирало в сектор „Разследване“ към 8-о РУ, но е прехвърлено към отдел „Разследване“ към СДВР. Откриваме сериозни пропуски по разследването, снели сме доверието от 8-о РУ и сме поискали освобождаването от длъжност на неговия ръководител“, заяви Коцев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.