Извънбрачният син на Ален Делон открит мъртъв

0

Кристиан Арон Булон, известен като Ари Булон, който дълги години твърдеше, че е син на филмовата легенда Ален Делон, е бил открит мъртъв в парижкия му апартамент, съобщи LeParisien.fr. 60-годишният фотограф е син на бившата рок звезда Нико от предполагаемата й връзка с френския актьор в началото на 60-те години на ХХ век.

Прокуратурата е започнала разследване на обстоятелствата около смъртта на мъжа, който е бил частично парализиран. Арестувано е лице, определено като „спътница“ на Булон, за неоказване на помощ на човек в опасност.

Булон, чийто адрес е в парижкия XV район, е роден през 1962 г. от германския фотомодел Нико, която след раждането му влиза в антуража на Анди Уорхол в Ню Йорк и става солистка на рокгрупата Velvet Underground редом с Лу Рийд, а по-късно започва и самостоятелна музикална кариера. Смятат я за предшественик и основоположник на готическия рок.

По време на едно от турнетата й я открива майката на Ален Делон с втория си съпруг, които са научили за аферата на сина си с певицата от жълтата преса. Нико с радост им поверява детето, за което не е в състояние да се грижи, и те го осиновяват въпреки несъгласието на Делон. Ари фактически носи фамилията на своята баба, Едит Булон, която го е отгледала.  

Нико, с рождено име Криста Пефген, която живее разюздано, обикаляйки света, се сближава със сина си, чак когато той е близо 20-годишен. Умира през 1988 г. от мозъчен кръвоизлив, докато кара колело по време на ваканция с Ари в Ибиса. В онзи период Нико е на метадонова терапия и се опитва да сложи в ред живота си, като се откъсне от наркотиците, към които е пристрастила и момчето. След смъртта й Ари прекарва известен период от време в рехабилитационна клиника и се подлага на психиатрично лечение.

През 2001 г. Булон описва хаотичното си житие-битие в книгата Love Never Forgets („Любовта никога не забравя“). През целия си живот той се бори със зависимостта си от дрогата.

Ален Делон винаги е отричал да е баща на Ари въпреки очевадната физическа прилика между двамата. Ари Булон, от своя страна, при всеки удобен случай е изразявал неприязън към кинозвездата, заявявайки в интервюта, че има само майка, и наричайки Делон „касапин“. Преди няколко години обаче той подаде иск до френските съдебни власти за удостоверяване на бащинство. Молбата му беше отхвърлена поради формални причини, тъй като Ален Делон официално е жител на Швейцария, и предстоеше обжалване, припомня агенция „Франс прес“. Самият Ари Булон е баща на две деца.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.