Извергът с макетното ножче – отново арестуван

0

Извергът, обвинен, че жестоко е обезобразил момиче с макетно ножче, отново е задържан, съобщи Районната прокуратура в Стара Загора. Задържането обаче не е заради бруталното малтретиране на 18-годишната жертва, а за това, че в периода от 24 юни до 25 юни се заканил с убийство на момичето. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение, информира прокуратурата.

Разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка „забрана на лицето да напуска територията на България“, информира прокуратурата, която на практика се задейства едва в последните дни и след медийния шум и бурното обществено недоволство.

Съобщава се още, че 26-годишният Г.Г. е бил задържан от полицейски служители след укриване на Г.Г. Арестуван е на днес около 7,30 ч., на входа на Стара Загора, пътуващ в автомобил.

Г.Г. е осъждан за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Сега е задържан за 72 часа с прокурорско постановление и предстои искането за постоянния му арест да бъде внесено в Районния съд в града.

В петък стана ясно, че Окръжният съд в Стара Загора е пуснал без мярка за неотклонение Г.Г., който е обвинен, че е нападнал и нарязал с макетно ножче 18-годишната Д.М. Мотивът на магистратите е, че експертизата по делото показва, че момичето е получило лека телесна повреда.

Това престъпление не се преследва от прокуратурата, а от самия пострадал. За тези т.нар. престъпления от частен характер не се предвижда възможност обвиненият да бъде задържан под стража или да му бъде наложена каквато и да е мярка за неотклонение, обясни съдът, но не предостави цялото си определение, мака и то да е четено в открито съдебно заседание.

Момичето е нападнато и нарязано с макетно ножче от приятеля си в края на юни. Нарязани са ръцете, краката и гърдите ѝ, а лекарите са направили над 400 шева на порезните рани. Носът на момичето е счупен, а насилникът е обръснал с машинка и цялата ѝ коса. По време на нападението той е бил с маска и ръкавици. Жертвата обаче го е разпознала по усмивката и дрехите.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.