ИЗВРАЩЕНИЕ: ГДБОП сгащи дядо поп с детско порно

0

Свещеник към Старозагорската митрополия е обвинен от Хасковската районна прокуратура за разпространяване на порнографски материали с участие на лица, които изглеждат на ненавършили 18-годишна възраст.

50-годишният дядо поп е задържан от служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на 12 октомври т.г., след като е установен да разпространява порнографски материали, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

По данни на разследващите, от март 2023 г. до октомври 2023 г. свещеникът е разпространявал чрез мобилни приложения снимки и видеоклип с участието на лица с неустановена самоличност на видима възраст под 18 години. При извършените претърсвания на места, които е обитавал, са иззети един преносим компютър и два мобилни телефона със снимки и видеоклипове с порнографско съдържание.

Съдът е приел, че има обосновано предположение, че обвиненият е извършил престъплението. Съществува и реална опасност същият да се укрие и да извърши престъпление с оглед на това, че е публична фигура – православен християнски свещеник и от тази си позиция много ясно е следвало да разбира, че деянието е с висока степен на обществена опасност, посочват още магистратите в решението.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Хасково, съобщават от Съдебната палата в Хасково.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.