Катастрофата с колата на НСО с Кирил Петков: Жената остава в тежко състояние, всички са разпитани

0

Остава тежко състоянието на жената, която пострада при катастрофа край град Аксаково, съобщи Нова тв. Тя е настанена в болница „Света Анна“ във Варна с множество травми. 

Вчера следобед автомобил на НСО, в който пътувал и съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков се сблъска с друга кола. Мъжът на ранената загина при инцидента. Други трима пътници са прегледани и са освободени за домашно лечение. Те са с леки наранявания. От пресцентъра на ПП съобщиха, че катастрофата е причинена от кола, внезапно изскочила от път без предимство.

За инцидента е образувано е досъдебно производство. Разследването се води от Военна прокуратура – Сливен, тъй като шофьорът е служител на НСО.

„Извършени са всички необходими първоначални действия, оглед на местопроизшествията и разпит“, каза в предаването „Тази сутрин“ полк. Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Военна прокуратура-Сливен.

„Предмет на разследването е какви са извършените нарушение на Закона за движение по пътищата. Предстои да се разбере. Към момента не можем да дадем данни, защото ще бъде спекулация. Целта на разследването е да се установи виновно поведение на единия или на другия водач, или и на двамата“, добави полк. Тинев. „Ще бъде установено с каква скорост се е движил автомобилът на НСО. Ще бъдат възложени експертизи. Вещите лица ще отговорят на въпросите по всички детайли“, обясни прокурорът.

„Извършени са разпити. Има следствена тайна, както е известно. Всичко ще бъде детайлно проучено. Разследването ще бъде обективно. Към момента не можем да се произнесем по въпроса за вината. Прокуратурата е независима от политически игри и изявления. Защо Кирил Петков е пътувал с охрана на НСО – не мога да отговоря. Трябва да бъде установено в хода на разследването. Няма необходимост прокуратурата да се замесва в предизборни спекулации“, добави той.

„Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи“, не изключва ръководителят на Военно-окръжната прокуратура в Сливен. Като се позова на дългогодишния си опит, в интервю за БНР Тинев предположи, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост.

Днес продължават следствените действия на място.

Автомобилът на НСО се е движел от Добрич към Варна. Малко преди да влезе в Аксаково, от второстепенен път излязъл друг лек автомобил, не спрял на знак „Стоп“ и се блъснал в колата на службата за охрана, гласи първоначалната версия. Ограничението на скоростта на мястото на инцидента е 90 километра в час.

Предстои да се изясни с каква скорост се е движел автомобилът на НСО, допълва БНТ. В колата са пътували 4 души, сред които Кирил Петков и пиарът му Найо Тицин. Всички те вече са разпитани.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.