Килиън Мърфи ядял по един бадем на ден, за да отслабне за ролята на Опенхаймер

0

Килиън Мърфи ядял по един бадем на ден, за да отслабне и да се доближи физически до героя, който е трябвало да изиграе – Дж. Робърт Опенхаймер, теоретичен физик и баща на атомната бомба.

47-годишният актьор от популярната гангстерска драма „Peaky Blinders“ отказа да каже как е отслабнал за ролята си в „Опенхаймер“, но 40-годишната Емили Блънт, която играе съпругата му, разкри как се е трансформирал. Емили изигра Кити Опенхаймър в биографичния трилър от 2005 г. „Американски Прометей“.

„Той имаше огромно предизвикателство пред себе си. И можеше да яде само по един бадем всеки ден“, каза тя в разговор с „Екстра“. „Беше слаб и изнемощял“, добави тя.

Килиан каза в скорошно интервю за „Ню Йорк Таймс“: „Опенхаймер имаше ясна физика и силует, така че исках да постигна някаква прилика. Трябваше да отслабна, работихме по шиене на костюми, той е бил доста слаб… почти изтощен, живял е на мартини и цигари.“

Филмът на режисьора Кристофър Нолан ни връща във времето, когато американският физик ръководи създаването на атомната бомба по време на Втората световна война. Опенхаймер управлява секретна лаборатория в Лос Аламос, построена по време на мандата на президента Франклин Д. Рузвелт като част от проекта „Манхатън“, за да създаде първата атомна бомба. Той ръководи детонацията на първата такава бомба, „Тринити“, в пустинята на Ню Мексико, преди да бъдат бомбардирани Хирошима и Нагасаки, предава БГНЕС.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.