Киро е съсипан: ПП-ДБ връщат празна папка

0

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ слагат край на мъчителите опити да удължат живота на сегашното управление. Николай Денков ще вземе мандата от президента и ще върне празна папка, обяви с прискърбен тон съпредседателят на ПП Кирил Петков пред бТВ в сряда сутринта.

Според него изборите „задължително трябва да са две в едно“, тоест, заедно с вота за евродепутати да се проведат и избори за Народно събрание.

Ако са честни, ГЕРБ и ДПС трябва да се явят заедно на изборите, започна с типичните си щуротии Петков. Той обясни, че съжалява задето сега ще бъдат похарчени 100 млн. лева на хората заради извънредното гласуване за български парламент, но не каза дали очакваното изпадане от второто място в политическия живот го плаши.

Борисов идва от силови структури и разчита на сила, той не е гениален стратег, философства трудно говорещият български Просто Киро. „ГЕРБ се страхуват от нашата мечта – да нямаме Сарафов за главен прокурор, да имаме правосъдна реформа, Шенген, еврозона. 

„Ако дадем мандат на Борисов и Пеевски, ще има още „джуджета“, „нотариуси“, липса на съдебна реформа. Съгласиха се, че ще има комисия „Нотариуса“, а после провалиха заседанието й – ясен пример“, плаши Петков.

Той се измъкна от ясен отговор на въпроса с кои партньори извън ЕС е разговарял и препоръча на журналистите да питат Бойко Борисов за какво намеква и кого визира.

„Не знам кои чуждестранни министри са звънели на Бойко Борисов, на мен никой не ми се е обаждал. Външните партньори много добре знаят какво е положението у нас“, каза Кирил Петков. Веднага след това призна, че „имаше хора, които искаха да разберат какво се случва“, и пак изтъкна – „никой не ми се е обаждал какво да правя“.

Той отказа да поясни и какво е имал предвид Асен Василев, наричайки Мария Габриел „лице на мафията“. Вместо това повтори, че Габриел е разочаровала с поведението си.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.