Китин Муньос за Калина: Може да е изпила една чаша вино, изгуби кучето си, под стрес е

0

Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък, обяви пред bTV съпругът на княгиня Калина – Китин Муньос. 

Около 15.20 ч. 51-годишната дъщеря на Симеон Сакскобургготски катастрофира леко в курорта Боровец. Княгиня Калина е била зад волана на малък джип, който паркирала пред един от хотелите. Когато потеглила, при движение на заден ход, тя се ударила в стена и в бариерата на паркинга. Отзовалият се незабавно на място автопатрул тествал Калина с дрегер, като пробата отчела над 1,2 промила алкохол в издишания въздух. От МВР уточниха, че водачката е отведена в болница, за да даде кръвна проба.

Китин Муньос счита, че случилото се се превръща в голям проблем, само защото зад волана на колата е била съпругата му.

„Съпругата ми е изгубила кучето си. Много го обичаше. Има три кучета. Все още не можем да го открием. Тя е под стрес. Цяла сутрин обикаляхме Боровец. При паркиране е ударила колата, виждате“, добави той.

По закон за шофиране с и над 1,2 промила алкохол се носи наказателна, а не административна отговорност. Освен „лишаване от свобода“ и глоба от 200 до 1000 лева след промените в Наказателния кодекс, влезли в сила от началото на август, шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.