Кмет заряза въртиопашките ДБ, ще играе като независим

0

Кметът на столичния район „Студентски“ Петко Горанов обяви, че ще се бори за нов мандат като независим кандидат на местните избори на 29 октомври. През 2019 г. Горанов бе кандидат на въртиопашките от „Демократична България“. Той е член на ДСБ.

Във видеообръщение Горанов казва, че кандидатурата за кмет на район „Студентски“ е преотстъпена от „Демократична България“ на партньора за изборите в София – „Продължаваме промяната“. Добавя, че не е припознат от своята политическа сила като кандидат и не му е обяснено защо.

При представянето на кандидата на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ Васил Терзиев за кмет на София бе обявено, че формацията ще обяви всичките си номинации за районни кметове и общински съветници до края на юли. Все още кандидати не са известни, извън представените заедно с Терзиев – Георги Илиев (настоящ кмет на район „Слатина“), Делян Георгиев (район „Изгрев“)“, Трайчо Трайков (район „Средец“).

В разговор с председателя на гражданско движение „БОЕЦ“ Георги Георгиев в началото на юли, Горанов казва, че синът на брата на дядото на Васил Терзиев – Павел Терзиев, който е бил служител на Шесто управление на Държавна сигурност, е искал да го вербува през 1986 г., но той е отказал.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.