Кметът на район „Възраждане“ Станислав Илиев със сериозна заявка: Край на порочното „ние се правим, че работим, те се правят, че ни плащат“

0

Приключи порочното правило „те се правят, че ни плащат, ние се правим, че работим“, обяви кметът на район „Възраждане“ Станислав Илиев.

Така новоизбраният кмет на район Възраждане обясни защо досега администрацията на общините не е била ефективна вече 35 години от падането на режима на Тодор Живков.

Ето какво още казва Станислав Илиев:

„През всички тези години работещите в общините са били в непрекъснат финансов дефицит и с недостойно заплащане. От там идва и порочната практика за вихреща се корупция от ниско ниво, която толкова много тормози гражданите. Вече дойде време да се започне отнякъде и да се почувства полъха на промяната. Без първи стъпки няма как да се очаква и промяна, която ще дойде постепенно.

Ние трябва да сложим фундамента, върху който ще се строи новата реалност, в която всеки гражданин ще получи качество от общината, а служителя от администрацията ще е задоволен финансово така че да си пази поста и да не позволява корупционни практики за личното си оцеляване. Който работи в район Възраждане, вече ще усеща плода на собствения си качествен труд, а който не работи, ще е лишен от допълнителни възнаграждения, известни като ДМС.

Извънредният труд е извънреден, а качеството на работата трябва да бъде възнаградени и да има стимул. Тези, които ме обвиняват, че съм раздал ДМС на служителите в общината, трябва да знаят, че времето на порочната практика „аз се правя, че работя, те се правят, че ми плащат“ минава в историята. Раздадох ДМС на нови служители и стари кадри, които заслужават. За едните е признание, а за другите стимул, виждайки че всеки труд се възнаграждава подобаващо. Всички са наясно,

че целта е минимизиране на корупцията, защото не трябва да забравяме, че най-много мъчи гражданите корупцията по ниските нива в администрацията. В целия западен свят е недопустимо някой да предложи подкуп на служител, независимо в кой сектор, защото този служител пази поста и заплата си. Така трябва да стане и в България. На тази основа ще градя отношенията между служители и граждани и тежко и горко, ако някой си позволи корупционна практика.

Ще бъде отстранен от поста си веднага. Моята цел е да постигна качество в услугите към гражданите в общината, а служителите да са стимулирани и да дават всичко от себе си.

Процесът няма да е кратък, защото трябва да се смени до сега наложения манталитет на мързел, корупция и отчаяние поради ниското възнаграждение. Така че всички мои душмани, които трудно приемат промени, искам да знаят, че промените в полза на гражданите започнаха и няма да се откажа от тях.

ДМС е стимул и единственият инструмент, който ми е даден да стимулирам тези, които си вършат работата. Основите вече ги поставих и от тук нататък ще надграждам, защото искам и моите деца да заживеят в нормална обстановка и да са с ясното съзнание, че общината изпълнява както трябва задълженията си към гражданите, а общинският служител да е стимулиран да го прави по най-качествения начин“, е категоричен кметът на район „Възраждане“ Станислав Илиев, който дойде със сериозна заявка за промени в начина на работа в района.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.