Кметицата на Ресилово с неочакващи признания за братя Галеви

0

Местните хора смятат братя Галеви за добродетели. Това каза Мариана Доцина кметицата на село Ресилово, в което се намират именията на прословутите бандити.

За смъртта на Ангел Христов разбрах от медиите. Нямам никаква информация от близките. Процедурата за издаване на смъртен акт е по мястото на събитието, където се е случила смъртта. С мен никой не се е свързвал за издаване на такъв документ, заяви по bTV Доцина.

Още вчера Доцина отрече да е издавала смъртния акт на Ангел Христов. 

Нямаме информация как и по какъв начин е издаден документът, потвърди пред БНТ тази сутрин кметът. 

Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви, бяха осъдени през 2012 година по обвинения за ръководене на организирана престъпна група, но напуснаха страната преди да изглеждат присъдите си. Оттогава те са обявени за международно издирване с червена заповед на Интерпол.

Пред къщата на Ангел Христов днес няма полиция за разлика от вчера, съобщи bTV. Твърди се, че той е починал в дома си. Една от версиите според местните е, че братя Галеви не са напускали страната. Това подлежи на проверки от службите. Друга версия е, че Христов е вкаран в страната мъртъв.

Доцина отрече на територията на селото да е обсъждано, че Ангел Христов се е прибрал. „Не познавам починалото лице, нито негови близки. Виждала съм Ангел Христов само на снимка. Не съм имала контакт с тях. По постоянен адрес са регистрирани починалото лице, но не мога да кажа дали цялото му семейство е регистрирано на него“, добави кметът на Ресилово.

Не съм забелязала нередности около имението, за него не се грижат местни хора. Не съм виждала Ангел Христов, само на снимка, заяви пред БНТ Мариана Доцина.

Пред БНТ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията каза, че няма данни да има връзка между случая с Ангел Христов и убийството на Красимир Каменов – Къро“.

Безлов смята версията за връщането на мутренските времена за „доста пресилена“.

Съдебномедицинската експертиза ще даде отговорите на въпросите кога точно е починал и от какво точно. Резултатите се очакват днес или утре, каза още Безлов. Според него в бизнес отношения си двамата „братя“ са имали общи регистрации на фирми, но не и  „тесни връзки“ помежду си. 

Тихомир Безлов смята, че Ангел Христов може да е влязъл в страната през зелена граница – през Гърция или през Сърбия, Румъния или Македония.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.